Menu

‘Woningcorporaties maken flinke winst op sociale huur’

Gepubliceerd op: 01/03/2018

‘Woningcorporaties maken flinke winst op sociale huur’

De Woonbond heeft donderdag cijfers gepubliceerd waarin blijkt dat woningcorporaties maandelijks 125 euro winst maken op een sociale huurwoning.

Dit is een jaarlijkse winst van 1.500 euro per woning en de vereniging die opkomt voor belangen van huurders vindt dit onacceptabel. Ze zeggen dat steeds meer huurders financieel in de knel komen door stijgende huurprijzen.

Volgens de Woonbond boekten woningcorporaties afgelopen jaren gemiddeld 23 procent winst op sociale huur. De vereniging is dan ook voorstander van een huurdaling van gemiddeld tien procent. De koepel van woningcorporaties Aedes zegt dat deze daling niet realistisch is, in hun ogen moeten zij miljarden investeren in nieuwe woningbouw, verduurzaming en huurmatiging. Ze geven aan dat winst voor hen geen doelstelling op zich is, maar geven toe dat ze wel zien dat ze elk jaar positief uitkomen en dat mensen het financieel moeilijk hebben.

De Woonbond geeft aan dat ze snappen dat corporaties met kosten zitten en staat daarbij open voor gesprekken over lagere huren.

Bron: Volkskrant


Meer Regio

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)