Menu

'Auto's komen Zandvoort niet in tijdens GP'

Gepubliceerd op: 07/08/2019

'Auto's komen Zandvoort niet in tijdens GP'

Bezoekers van de Dutch Grand Prix volgend jaar in Zandvoort kunnen niet tot in de badplaats met de auto komen. Alle bezoekers zullen vóór Zandvoort moeten overstappen op het OV, fiets of te voet.

Dit blijkt uit een raadsinformatiebrief van de gemeente Zandvoort, schrijft NH Nieuws.

In dit document wordt een update gegeven over de inhoud van de gesprekken die momenteel gevoerd worden tussen alle betrokken partijen bij de komende Formule 1-races in Zandvoort. Het zijn veelal nog oriënterende gesprekken over bijvoorbeeld mobiliteit en veiligheid. De concrete uitwerkingen van de plannen ontbreken dus nog, die volgen later dit jaar.

Uitgangspunt is dat parkeren alleen mogelijk wordt voor bestemmingsverkeer, de organisatie en betrokkenen rond de Dutch GP. Alle andere bezoekers zullen gebruik moeten maken van treinen, bussen, fietsen of te voet moeten komen. DGP Race B.V., de organisator van het hoofdevenement, heeft inmiddels met de betrokken partijen een mobiliteitsplan ontwikkeld. Maar waar bijvoorbeeld de P+R-terreinen zullen komen, is nog niet duidelijk. Autoverkeer moet zoveel mogelijk 'afgevangen worden dichtbij de A4, A5 en A9'. 


De organisatie laat momenteel door een onderzoeksbureau uitzoeken in hoeverre er extra treinen kunnen worden ingezet tijdens de Dutch Grand Prix. Eind augustus zal daar meer over bekend worden gemaakt. In Overveen vrezen omwonenden van het spoor dat het verhogen van het aantal treinen en het 'upgraden' van het spoor een voorbode zal zijn van veel meer treinverkeer op zomerse dagen.


Meer Regio

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)