Menu

'Haarlem moet massagesalons strenger controleren'

Gepubliceerd op: 05/09/2019

'Haarlem moet massagesalons strenger controleren'

Massagesalons vormen een risico en de gemeente Haarlem moet gaan controleren of daar seksuele handelingen worden verricht.

Dat vindt de ChristenUnie in de stad die reageert op 'aanhoudende signalen rond deze branche.' De partij vraagt of de gemeente vergunningen wil invoeren voor deze branche, meldt NH Nieuws.

Aanleiding is het bericht uit buurgemeente Haarlemmermeer dat alle massagesalons voor drie maanden sloot omdat er 'happy endings' werden verzorgd terwijl er geen vergunning was als seksinrichting. Een mysteryguest had dit aan het licht gebracht. Ook was er eenmaal het vermoeden van mensenhandel. De ChristenUnie wil weten of Haarlem ook mysteryguests gaat inzetten of dat al heeft gedaan.

De fractie ziet het aantal salons sterk toenemen in Haarlem en stelde eerder vragen over dit onderwerp. Toen kreeg ze te horen dat de gemeente elke tientallen keren per jaar controles uitvoert op thuisprostitutie, escortprostitutie, massagesalons en 'seksuele dienstverlening in auto's'. Raadslid Frank Visser wil nu weten hoe vaak er 'controles op onvergunde prostitutie' plaatshebben in massagesalons.

Ook vraagt hij zich af of de gemeente wel bijhoudt hoeveel massagesalons er zijn in de stad en of ze vindt dat een massagesalon zich moet melden. Bij een registratie weet de gemeente ook waar ze moet gaan controloren.

De gemeente controleerde voorheen alleen incidenteel als er signalen binnenkwamen van verboden seksuele handelingen. De ChristenUnie vraagt of de gemeente het geen idee vindt om jaarlijkse controles te doen bij alle massagesalons.

Volgens de ChristenUnie kunnen gemeenten tegenwoordig een vergunning voor massagesalons verplichten.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)