Menu

'Hudson's Bay sluit alle vestigingen eind 2019'

Gepubliceerd op: 31/08/2019

'Hudson's Bay sluit alle vestigingen eind 2019'

Hudson's Bay sluit eind dit jaar zijn winkels in Nederland, meldt het FD zaterdag.

Vakbonden CNV en De Unie bevestigen dat verhaal, maar het bedrijf ontkent tegenover de NOS dat er een definitief besluit is genomen en zegt dat er nog onderhandelingen "met stakeholders" lopen.

"Wij kunnen niets zeggen over de uitkomst tot daar beslissingen over zijn genomen", zegt Kiki Hirschfeldt, die het woord voert namens het bedrijf. "Zodra de onderhandelingen voorbij zijn dan komen we met een statement naar buiten. We weten nog niet wanneer dat zal zijn."


In juni melde Quote ook al dat Hudson's Bay de huur had opgezegd, maar toen ontkende Hudson's Bay dat hier sprake van was.

Het FD baseert zich op documenten van moederbedrijf Hudson's Bay Company (HBC). In een brief van het moederbedrijf staat: "Vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders in HBC besloten de verdere financiering in HBC te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019". Aan wie de brief gericht is, vermeldt de krant niet.

Volgens CNV Vakmensen is er geen sprake van een faillissement. De bond heeft van de directie te horen gekregen dat er ruimte is voor een sociaal plan. Vakbondsbestuurder Jacqueline Twerda wil daarom op korte termijn in gesprek met de directie. "Heel veel mensen komen nu ineens op straat te staan. Een compensatie van die pijn is nodig."


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)