Menu

'Klim naar het licht' trekt al 10.000 bezoekers

Gepubliceerd op: 16/05/2019

'Klim naar het licht' trekt al 10.000 bezoekers

Voor het evenement ‘Klim naar het licht’ in de KoepelKathedraal zijn inmiddels 10.000 kaarten verkocht.

'Klim naar het licht' wordt georganiseerd als viering van de afronding van jarenlange restauratie. Onder andere de torens en de glas-in-lood-ramen zijn opgeknapt. Van 1 mei tot en met 31 juli is het mogelijk om de kathedraal te beklimmen, via spiltrappen, verborgen zolders en via het interieur van de koepel naar de twee torens.

Hoogtepunt van ‘Klim naar het licht’ is de tijdelijke loopbrug op bijna zestig meter hoogte tussen de twee torens van de kerk. Om de bezoekersstroom goed te kunnen blijven verwerken, zijn méér vrijwilligers nodig. Voor wie daar interesse in heeft wordt dinsdag 21 mei om 19.30 uur een informatieavond gehouden.

‘Klim naar het licht’ duurt naar verwachting tot eind juli. De organisatie hoopt 50.000 bezoekers te trekken. Maar omdat de teller na ruim twee weken al op 10.000 staat, sluit voorzitter Wim Eggenkamp niet uit dat de aanvankelijke prognose naar boven toe moet worden bijgesteld: ‘De mensen die de tocht al hebben gemaakt zijn razend enthousiast. Je ziet dat terug op onder meer social media. We hopen de opgaande lijn de komende maanden door te trekken.'

De KoepelKathedraal staat met de Sagrada Familia, de Sacré-Coeur, de Westminster Cathedral en de Basiliek van Koekelberg in de top vijf van belangrijkste kerken in de wereld gebouwd tussen 1850 en 1950. De kathedraal is ontworpen door Joseph Cuypers en ongeveer zo groot als de Notre Dame in Parijs. De kerk telt 12 grote en kleine torens en een koepel van 65 meter hoog en bevat bouwstijlen als neogotisch, neoromaans, Jugendstil en stijlelementen van de Amsterdamse School en Berlage.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)