Menu

'Rennende rukker' voor de rechter

Gepubliceerd op: 20/02/2018

'Rennende rukker' voor de rechter

De schennispleger die IJmuiden in de zomer van 2015 in zijn greep hield, moet vandaag voor de rechtbank in Haarlem verschijnen.

De schennispleger die IJmuiden in de zomer van 2015 in zijn greep hield, moet dinsdag voor de rechtbank in Haarlem verschijnen.
De 35-jarige Pool, beter bekend als de ‘rennende rukker’, viel in de zomer van 2015 vrouwen lastig op straat en nam vervolgens steeds snel de benen. Hij werd in augustus van dat jaar aangehouden, nadat een van zijn slachtoffers hem herkende. Samen met een medewerker van de supermarkt waar zij boodschappen deed kon ze de man tegenhouden en overdragen aan de politie. Kort daarna werd hij alweer vrijgelaten.
De ‘rennende rukker’ werd landelijk nieuws en hij zou eigenlijk in 2016 al worden berecht. De zaak werd echter uitgesteld omdat het Openbaar Ministerie was vergeten een Poolse vertaling van de dagvaarding naar de verdachte te sturen.
De man zou negen vrouwen hebben lastiggevallen door voor hun ogen te masturberen en ze daarbij aan te kijken. Vijf vrouwen deden tot nu toe aangifte.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)