Menu

'Roze horeca mag niet ontbreken in Haarlem'

Gepubliceerd op: 21/08/2014

'Roze horeca mag niet ontbreken in Haarlem'

Er moet iets terugkomen na het verdwijnen van Haarlems enige gay café Wilsons, maar er is verdeeldheid over wie daar verantwoordelijk voor is. Dat is de tendens van de laatste Haarlem105-poll.

Bijna de helft van de stemmers is van mening dat horeca voor roze Haarlem niet ontbreken mag in de stad, maar vindt dat geen taak voor de gemeente of de politiek. Zij vinden dat ondernemers zelf iets moeten bedenken en realiseren zonder steun van buitenaf. 

Een kleine dertig procent van de mensen die de poll invulden, wil ook een café of iets dergelijks terug. Zij vinden echter wel dat de gemeente en/of de politiek hierin een rol moeten vervullen.

Ruim twintig procent denkt dat er helemaal geen speciale plek voor holebi's hoeft te zijn in Haarlem. Zij stellen dat homo's en lesbiennes tegenwoordig gewoon in de reguliere uitgaansgelegenheden kunnen uitgaan en dat men zich alleen maar afzondert met een eigen plek.

De resterende acht procent ziet helemaal geen probleem, omdat er genoeg in Amsterdam is, en dat Haarlemmers daar heen kunnen gaan. 

De nieuwe poll gaat over Haarlemmer Alain Clark en zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival in Wenen volgend jaar.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)