Menu

'Taxfree winkelen op Schiphol vaak duurder'

Gepubliceerd op: 03/07/2019

'Taxfree winkelen op Schiphol vaak duurder'

De Consumentenbond heeft onderzocht hoe voordelig het nog is om te winkelen op Schiphol, achter de douane.

Volgens de bond is het helemaal niet voordeliger dan elders, elektronica is zelfs erg prijzig. Officieel is het allang niet meer taxfree, sinds 1999 moeten de winkels op Schiphol ook gewoon btw en accijns betalen, zo schrijft de Telegraaf woensdag. Enige uitzondering hierop zijn mensen die naar een land buiten de Europese Unie, naar de Kanaaleilanden of Canarische Eilanden vliegen en iets kopen, dan hoeft de winkelier geen belasting af te dragen.

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat dit lang niet altijd voor lagere prijzen zorgt bij mensen die buiten de EU vliegen. Als er al verschillende prijzen zijn, bijvoorbeeld voor sigaretten, dan is het niet zo dat de koper de volledige btw en accijnzen niet hoeft te betalen, zo meldt de bond.

In de Consumentengids nam de bond ook nog even de proef op de som door de prijzen van 17 elektronica-artikelen op Schiphol te vergelijken met de prijzen in een gewone (web)winkel. Uit die vergelijking blijkt dat het merendeel van de artikelen op Schiphol juist duurder is. Vaak gaat dat om één of meerdere tientjes.

Ook ontdekte de bond dat de aanbiedingen in de winkels op Schiphol vaak 'sjoemelen' met aanbiedingen. Zo was er een parfum in de aanbieding van €96,80 voor €39,90. Maar het flesje parfum was in de afgelopen jaren al flink in prijs gedaald en werd al in andere winkels verkocht voor de aanbiedingsprijs.

Foto Schiphol ter illustratie (VanveenJF)


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)