Menu

100-plusser slachtoffer van babbeltruc

Gepubliceerd op: 27/10/2019

100-plusser slachtoffer van babbeltruc

Een 101-jarige vrouw uit Bloemendaal is zaterdagavond het slachtoffer geworden van diefstal uit haar woning aan de Donkerelaan door middel van een babbeltruc.

Rond 20.00 uur werd bij het slachtoffer aangebeld en werd de hoogbejaarde dame geconfronteerd met twee mannen. De mannen vertelden de bewoonster dat er lekkage was op de bovenverdieping en zij dat kwamen verhelpen. 


De vrouw moest alle kranen openzetten en moest haar gouden sieraden in een bak stoppen omdat deze volgens de mannen giftig zouden zijn. Het slachtoffer raapte haar sieraden bij elkaar en had in haar handen een tasje met waardepapier en geld. Het tasje werd vervolgens afgepakt, waarop de heren de benen namen.

De oude vrouw heeft een signalement opgegeven.  De man die het woord voerde, heeft volgens het slachtoffer een licht getinte huidskleur, is rond de 30 jaar, heeft een normaal postuur, is ongeveer 1,75 meter lang, heeft donker kort haar en droeg een donkere broek en trui en handschoenen. Zijn handlanger was kleiner, heeft een blanke huidskleur en donker haar.

De politie heeft deze zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)