Menu

3000 zeemijl

Gepubliceerd op: 06/12/2017

3000 zeemijl

Vier mannen van Sloeproei Vereniging Haarlem zijn van plan de oceaan over te steken.

Met een roeiboot! Marcel Ates, Bart Adema, David de Bruijn en Erik Koning nemen volgend jaar december deel aan de Talisker Whiskey Atlantic Challenge, een roeiwedstrijd van Canarisch eiland La Gomera naar Antigua in de Caraïbische Zee.

De race wordt georganiseerd in een periode waarin geen orkanen te verwachten zijn. Toch kan het gevaarlijk genoeg zijn. 'Met een actieve radar kunnen we scheepvaartverkeer waarschuwen dat we er zijn', zegt Marcel Ates. 'Er zijn altijd twee man wakker, dus zullen we niet verrast worden. En als het toch gaat stormen gooien we een drijfanker uit en wachten we tot hij uitgeraasd is.' Er vaart ook een volgschip mee.
De vier zijn ervaren lange afstandsroeiers. Dit jaar nog voeren zij een wedstrijd van 145 kilometer over de Wolga. Over de oceaan is een ander verhaal. Naar verwachting duurt de reis 40 tot 50 dagen, met de passatwind mee. 'Vijftig dagen met zijn vieren op een kluitje, ik zou dat niet met iedereen kunnen, maar met deze mannen gaat dat zeker lukken', is Ates optimistisch.
De roeiers zijn te volgen via de website dutchatlanticfour.com of op facebook.

(Foto: Anne Claire de Breij)


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)