Menu

Aantal dubbeldekkers door centrum Haarlem blijft gelijk

Gepubliceerd op: 25/01/2019

Aantal dubbeldekkers door centrum Haarlem blijft gelijk

De dubbeldekker bussen tussen Haarlem en Amsterdam-Zuid blijven voorlopig op dezelfde frequentie rijden. Dit ondanks protest van bewoners uit de binnenstad.

Dat heeft het college besloten na overleg met de Vervoersregio Amsterdam en Connexxion.

De dubbeldekkers, lijn 346, rijden nu ruim een jaar door Haarlem en met name bewoners van de Tempeliersstraat en de Rustenburgerlaan ervaren overlast. De bewoners klagen over veel geluidsoverlast, zware trillingen en ergeren zich aan rijgedrag van de buschauffeurs, zo meldt mediapartner NH.

Het college stelt dat er in de spits veel gebruik wordt gemaakt van de bussen. De haltes in de Tempeliersstraat en bij de Raaksburg opheffen of verplaatsen zou ervoor kunnen zorgen dat reizigers eerder met de auto gaan reizen. Buiten de spits zijn de bussen minder bezet, maar om in die uren kleinere bussen of minder frequent te gaan rijden is geen optie volgens het college.

Om de omwonenden tegemoet te komen, wordt er onder meer gekeken naar mogelijkheden om het rijgedrag van chauffeurs aan te pakken. Ook wordt onderzoek gedaan om trillingshinder te verminderen en er moeten zo snel mogelijk milieuvriendelijkere 'zero-emissie bussen' gaan rijden.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)