Menu

Actieplatform Bus-kruit blij dat Haarlem mogelijkheid extra busstation onderzoekt

Gepubliceerd op: 07/11/2019

Actieplatform Bus-kruit blij dat Haarlem mogelijkheid extra busstation onderzoekt

Het Haarlemse actieplatform Bus-kruit is blij dat de gemeente onderzoekt of een extra busstation mogelijk is als optie om de overlast in de stad met vooral dubbeldeksbussen bussen te beperken.

Bij deze 'hub' zouden dubbeldekkers kunnen stoppen en de reizigers kunnen overstappen kleinere busjes de stad in. De binnenstad krijgt zo minder last van bussen.

De gemeente Haarlem en de provincie Noord-Holland gaan de komst van een 'bushub' Buitenrust (bij het Van der Valk hotel in Zuid) onderzoeken. Menno Maas van de club van betrokken Haarlemmers Bus-kruit: "Wij zijn heel erg verheugd dat we gelijk hebben gekregen in de probleemanalyse die is gemaakt. Dat externe deskundigen ook zeggen wat wij zeggen: het openbaar vervoersysteem is vastgelopen en dat probleem wordt alleen maar groter.", vertelt hij aan NH Nieuws.

Maas reageert op een startnotitie van de gemeente. Dat is een 'globale verkenning van de kansen, belemmeringen en risico’s' van het openbaar vervoer in Haarlem. Denk daarbij aan de komst van 10.000 nieuwe woningen in Haarlem die ook weer veel nieuwe reizigers betekenen.

Naast een 'hub' in Schalkwijk worden in de startnotitie ook een tram/lightrailverbinding naar Schiphol en een tunnel aan de Noordkant van het NS-Station genoemd.

Foto: Haarlem105/Daan van Boerdonk


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)