Menu

Als de liefde voorbij is

Gepubliceerd op: 08/02/2018

Als de liefde voorbij is

Op donderdag 15 februari staat Het Dolhuys om 19.30 uur in het teken van de liefde: tijdloze liefde, prille liefde, maar ook beëindigde liefde.

Jan Drost wordt beschouwd als liefdesfilosoof en ervaringsdeskundige op al deze vlakken. Wat als je geliefde jou van het ene op het andere moment verlaat, terwijl hij of zij wat jou betreft had mogen blijven? Het overkomt velen, zo ook Jan Drost. Hierover schreef hij onlangs ‘Als de liefde voorbij is’.
Na een relatie van tien jaar bleef hij achter met zichzelf, zijn herinneringen en de vraag: wat nu? Bloedeerlijk en rauw neemt Jan Drost je mee door alle stadia van zijn liefdesverdriet en probeert ze te duiden met behulp van filosofie, muziek, films en literatuur. Waarom doet liefdesverdriet zo allesverzengend veel pijn?
Als de liefde voorbij is zowel een persoonlijk als universeel verhaal over liefde, afscheid nemen en opnieuw beginnen. Maar vooral is het een pleidooi voor een manier van leven waarin liefhebben, leren liefhebben en blijven liefhebben centraal staan. Voor een leven waarin we niet alleen zijn en, als het even kan, niet alleen laten.
Jan Drost is schrijver, filosoof en muzikant. Hij heeft zich gespecialiseerd in cultuurfilosofie, met name de filosofie van de liefde. Eerder verscheen van hem Het romantisch misverstand (2011) en Denken helpt (2015).
‘In gesprek met Jan Drost’ vindt plaats in Het Dolhuys, gevestigd op de Schotersingel 2 te Haarlem.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)