Menu

Arianne Abbestee in Sound of Haarlem

Zaterdag 12 december vanaf 19.00 uur is een nieuwe aflevering van Sound of Haarlem te zien met daarin Arianne Abbestee.

OVER ARIANNE
Arianne Rosa Abbestee, geboren in Amsterdam op 27 november 1988, groeide op in Haarlem, waar ze naast basis- en middelbare scholier ook vaste leerling bij de muziekschool was. Na een aantal jaar muzikale vorming koos zij voor de viool, een instrument dat ze tot haar achttiende bespeelde. Het vioolspelen werd langzaamaan vervangen door zingen, eerst in combinatie met toneel en dans, later met de focus op zang en songwriting. 


Na de middelbare school was de keuze snel gemaakt; het conservatorium zou het worden. Een jaar lang werd er hard gewerkt op de vooropleiding in Amsterdam en tijdens de pianolessen aan de muziekschool, opdat ze in 2008 met haar studie aan het conservatorium van Alkmaar, tegenwoordig Haarlem, kon beginnen. 

Inmiddels heeft Arianne haar studie afgerond en is ze actief als zangeres in verscheidene muzikale formaties. Haar eerste activiteit begon in 2005 samen met gitarist Vincent Hartog. Van een zanggitaarduo zijn zij door de jaren heen uitgegroeid tot een sprankelende en swingende, zevenkoppige pop-soulband: Right as Rain. Daarnaast heeft Arianne in 2012 haar soloproject opgezet, waarin zij een andere kant van zichzelf laat zien. Begeleid door een vijfkoppige band zingt ze eigen werk, op een sfeervolle en pakkende manier aan de luisteraar gebracht. Naast de leading lady is Arianne ook in meerstemmige formaties actief (zie CV) en verzorgt ze de backingvocals bij andere artiesten. 

Meer over Arianne is hier te vinden. 

CLIPPRIMEUR IN SOUND OF HAARLEM
Zaterdag 12 december vanaf 19.00 uur is de nieuwe videoclip 'Town Called Pitty' voor het eerst te zien in Sound of Haarlem! 

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)