Menu

Bernt Schneiders reageert op 'bijverdienlijst' burgemeesters

Gepubliceerd op: 14/02/2017

Bernt Schneiders reageert op 'bijverdienlijst' burgemeesters

Voormalig burgemeester van Haarlem, Bernt Schneiders, staat tweede op een lijst van Nederlandse burgemeesters met de meeste bijverdiensten.

De dinsdag gepubliceerde lijst is gemaakt door de onderzoeksredactie van RTL Nieuws over burgemeesters die in het jaar 2015 actief waren.

Schneiders ontving onder meer vergoedingen als lid van de Raad van Toezicht van Stichting Epilepsie instelling Nederland en regionale omroep NH. Volgens RTL Nieuws verdiende Schneiders ruim 40.000 euro, naast zijn inkomsten als burgemeester van Haarlem.

Niet alle gemeenten zijn transparant over de nevenfuncties van hun bestuurders maar Haarlem is dat wel. Schneiders zelf doet er ook allesbehalve geheimzinnig over en zegt in een reactie tegen Haarlem105: “Deze gegevens zijn gewoon openbaar en er is niks mis mee om je ook voor andere organisaties in te zetten. Daarbij vind ik het leuk, een ander gaat sporten en ik doe dit”.

Een op de drie burgemeesters in Nederland heeft een betaalde bijbaan, altijd met toestemming van de gemeenteraad. Zo mag het werk als burgemeester bijvoorbeeld niet lijden onder de andere werkzaamheden.

Aanvoerder van de lijst van RTL is burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch. Hij verdiende een kleine 85.000 euro bij. RTL nieuws heeft ook een overzicht met bijverdienende wethouders gemaakt. In die lijst gaat het om bestuurders met de meeste bijbanen.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)