Menu

Beveiliging Jos Wienen afgeschaald

Gepubliceerd op: 22/08/2019

Beveiliging Jos Wienen afgeschaald

De beveiliging van de bedreigde Haarlemse burgemeester Jos Wienen is flink afgeschaald.

Wienen kan weer zonder beveiliging over straat en woont regelmatig weer thuis. Dat vertelt hij in een interview met NH Nieuws.

Sinds Wienen ongeveer een jaar geleden te horen kreeg dat hij zwaar bedreigd werd, leefde hij lange tijd met zware veiligheidsmaatregelen. Zo werd zijn woning in het centrum continu bewaakt en waren er enig tijd zwaar bewapende agenten zichtbaar in en rond het stadhuis als de Haarlemse burgervader aanwezig was. Later verhuisde Wienen zelfs naar een safehouse op een locatie die zelfs voor zijn eigen gezin onbekend was vertelde hij in december op NPO Radio1.

Wel is er nog altijd beveiliging voor Wienen. Er kijken nog steeds agenten over zijn schouder mee. "Maar de beveiliging is nu van een andere orde dan het was.", vertelt hij aan NH Nieuws. "Dat betekent dat ik weer vrij door de stad loop en fiets. En dat ik ook weer grotendeels thuis kan wonen." Wat hij met meest miste? "De spontaniteit. Als je zegt: ik wil nog even de stad in, dan kon dat niet. Alles moest gepland. Het tweede is je privacy. Er zijn niet meer √°ltijd mensen om me heen."

Wienen kan nog steeds niets zeggen over de precieze beveiliging en waar de dreiging vandaan komt.


Foto: Ab Laanbroek / Haarlem105


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)