Menu

Bevrijdingspop iets rustiger, wel droog en gezellig

Gepubliceerd op: 06/05/2019

Bevrijdingspop iets rustiger, wel droog en gezellig

De organisatie van Bevrijdingspop spreekt van een succesvolle editie dit jaar.

Uitgerekend op de dag dat de bekerfinale voetbal werd gespeeld en een koude, natte dag was voorspeld, werd het feest van de vrijheid gevierd in Haarlem. Desondanks werd Bevrijdingspop 2019 een drukke, gezellige editie waarbij het droog bleef en de zon zich zelfs flink liet zien. Volgens een schatting van de organisatie waren er op 5 mei 115.000 bezoekers aanwezig in de Haarlemmerhout.


De opening met YouTuber Kalvijn trok direct grote aantallen kinderen naar het Jupilerpodium. Andere opvallende optredens waren de energieke show van Jett Rebel, de terugkeer van Van Dik Hout na 25 jaar op het Bevrijdingspop-podium en de topacts van het Houtpodium, zoals Miss Montreal, Fun Lovin’ Criminals en Ronnie Flex & Deuxperience.

Ook de gebarentolken, die dit jaar voor het eerst live de gespeelde nummers naar gebarentaal vertaalde, waren een succes. De tolken Nederlandse gebarentaal Mirjam Stolk en Ruth Krooshof waren de hele dag in de weer om op swingende wijze op de projectieschermen hun versies van verschillende acts op te voeren.

 Op het festivalterrein was volop aandacht voor de thematische ‘blikopeners’ van bevrijdingsdag. Aanwezige ‘levende boeken’ werden gretig uitgeleend, het theaterstuk ‘Back to Back’ van DeGasten maakte indruk en Democratie op de dansvloer was erg populair in het themagebied. Daarnaast maakte de achtergrond op het Houtpodium veel indruk. Hier werden gedurende het herdenkingsconcert en op 5 mei de namen van alle Nederlanders die zijn overleden tijdens de Tweede Wereld Oorlog vertoond. Geen enkele naam kwam dubbel voorbij, wat goed duidelijk maakte hoeveel slachtoffers er zijn gevallen.

Iets gemist van Bevrijdingspop? Haarlem105 zond de hele dag live uit en maakte televisie opnames. Alles is terug te luisteren via Haarlem105.nl/gemist en natuurlijk op Facebook en Youtube.

Foto: Haarlem105/Ellen Stamer


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)