Menu

Biertegoed Heineken onder vuur

Gepubliceerd op: 25/10/2017

Biertegoed Heineken onder vuur

De Heineken-app wordt niet meer overal geaccepteerd.

Heineken introduceerde Biertegoed in september 2016 als tegemoetkoming aan de horecaondernemers, die al jaren klagen over de lage kratprijzen in supermarkten. Volgens de brouwer zou de actie een brug slaan tussen de retail en de horeca. Het systeem dreigt nu echter in het gezicht van de cafésector te ontploffen. Op social media verschijnen meer boze berichten van klanten die tevergeefs probeerden hun Biertegoed te innen.

Sommige café's zijn met de bier-app gestopt omdat ze ineens een heel andere doelgroep binnenkrijgen. Anderen storen zich aan het feit dat Heineken alleen de inkoopprijs van de biertjes vergoedt, waardoor het café er alsnog op toelegt. Ineens een mobieltje voor de neus van de barkeeper op een drukke zaterdagavond wordt ook niet als prettig ervaren.
Heineken meldt desgevraagd dat er circa 2000 uitgaansgelegenheden zijn waar het via een smartphone-app te beheren biertegoed kan worden verzilverd. Over het aantal verstrekte biertjes doet de brouwer geen uitspraken.

Falco Bloemendal, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Noord-Holland heeft geen geluiden gehoord dat Haarlemse horeca-zaken problemen hebben met de Heineken Biertegoed-app.


Meer Regio

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)