Menu

Bijna helft Formule 1-fans gaat met de trein naar Zandvoort

Gepubliceerd op: 01/07/2019

Bijna helft Formule 1-fans gaat met de trein naar Zandvoort

Meer dan een derde tot de helft van de Formule 1-fans heeft aangegeven met de trein te willen komen naar de Grand Prix. Dat hebben ze aangegeven bij de organisatie van de Dutch Grand Prix.

Bij inschrijving moesten de fans registreren hoe zij volgend jaar mei bij het circuit denken te komen. Meer dan een derde tot de helft geeft aan met het openbaar vervoer te willen komen. Een derde denkt aan de fiets of de benenwagen als transportmiddel. De rest komt met de auto, terwijl ze weten dat ze niet in de directe omgeving van het circuit kunnen parkeren. Zij kiezen voor een pendelbus of fiets voor de laatste kilometers.

Volgens de gemeente Zandvoort doen er geruchten de ronde dat er nieuwe wegen naar de badplaats komen, of dat snelwegen nieuwe afslagen gaan krijgen. Niets is minder waar, zegt Zandvoort. "Hier is voorlopig geen sprake van." De gemeente is in gesprek met buurgemeenten om parkeergelegenheden 'in een grote kring rond Zandvoort te organiseren', meldt NH Nieuws. Fans wordt gestimuleerd om in de regio te verblijven, denk aan campings en hotels.


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)