Menu

Bingo ochtend tegen eenzaamheid bij ouderen

Gepubliceerd op: 22/10/2019

Bingo ochtend tegen eenzaamheid bij ouderen

Vijf studenten van de Hogeschool van Amsterdam organiseren in samenwerking met zorginstelling Kennemerhart op donderdag 24 oktober een bingo ochtend.

Het zogenoemde ‘Bingo Bakkie’ heeft als doel om ouderen te motiveren vaker een uitstapje te maken. De ochtend zal plaatsvinden in de McDonald’s in de Grote Houtstraat in Haarlem.

De laatstejaars studenten organiseren een bingo ochtend voor ouderen, naar aanleiding van de ‘Week tegen eenzaamheid’ die begin oktober plaatsvond. De ochtend wordt gefaciliteerd door de McDonald’s in de Grote Houtstraat en wordt gesponsord door diverse organisaties in Haarlem waaronder het Teylers Museum, het Frans Halsmuseum en andere plaatselijke ondernemingen.

Met deze dag willen de studenten meer bewustzijn creëren voor de eenzaamheid onder ouderen. Volgens de studenten ligt de focus nu met dit project op de stad Haarlem, maar is het nog steeds een landelijk probleem, dat ook landelijk aangepakt moet worden. Of er ook een volgende editie komt is nog niet bekend.


Foto: de studenten die de bingo ochtend organiseren


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)