Menu

Black Friday in Haarlem

Gepubliceerd op: 27/11/2019

Black Friday in Haarlem

Vrijdag 29 november is het weer zover: Black Friday. Dit uit de Verenigde Staten overgewaaide fenomeen wordt steeds populairder in Nederland.

Ook Haarlem doet mee aan het koopjesfestijn: de meeste winkels in de binnenstad hebben kortingsacties. Hoewel veel winkels dus meedoen, verschilt Black Friday in Nederland flink van de originele Black Friday in de Verenigde Staten.

Evenement
Black Friday wordt in Nederland meer als evenement gezien dan als een dag waarop producten met heel veel korting te verkrijgen zijn. Zo worden er in Haarlem verschillende activiteiten georganiseerd. Op de Grote Markt is er bijvoorbeeld een levensgrote ballenbak aanwezig waar verschillende prijzen in verstopt zijn. Ook is er een brassband aanwezig en zijn de winkels tot 21.00 uur geopend. Tevens rijden er door de binnenstad twee kleinere ballenbakken waarin men kan grabbelen naar prijzen. Al deze activiteiten zijn bedoeld om het centrum gezelliger te maken. “We willen Haarlem voor de regionale bezoeker leuker maken dan andere steden”, vertelt Falco Bloemendal, manager bij Centrum Management Groep Haarlem.

Start van de decembermaand
Naast het feit dat Black Friday als evenement gevierd wordt in Nederland, valt het ook op de laatste vrijdag voor december. “In Haarlem staat Black Friday daarom ook voor een soort start van de decembermaand”, geeft Bloemendal aan. “Kleinere, Haarlemse winkels hebben bijvoorbeeld Black Friday acties, maar ze hebben ook verschillen nieuwe producten in het assortiment voor de feestdagen”.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)