Menu

Bloemencorso vanaf dit jaar door centrum Heemstede

Gepubliceerd op: 01/04/2019

Bloemencorso vanaf dit jaar door centrum Heemstede

Het Bloemencorso Bollenstreek gaat dit jaar voor het eerst dwars door het centrum van Heemstede.

De afgelopen jaren reden de wagens alleen over de Herenweg. 

De winkeliers organiseren hier omheen allerlei activiteiten, zoals een kinderdraaimolen, bloemenmeisjes en straatartiesten. De nieuwe route die de stoet tussen 19.40 en 21.30 uur volgt loopt vanaf de Herenweg via de Van Merlenlaan, Raadhuisplein, Raadhuisstraat, Binnenweg, klein stukje Bronsteeweg, Lanckhorstlaan en weer de Herenweg op naar Haarlem.

De bonte stoet van praalwagens trekt op zaterdag 13 april vanaf circa 20.30 uur door de winkelstraten. Veel winkels zijn open tot 20.00 uur. Van 14.00 uur tot 20.00 uur zijn er diverse acts en is er muziek in de met bloemen versierde straat. 

Het Bloemencorso en de festiviteiten in het centrum trekken naar verwachting veel bezoekers. Om ruimte te bieden aan de stoet is het op zaterdag 13 april vanaf 17.00 uur niet meer mogelijk te parkeren op de Binnenweg en Raadhuisstraat. De winkelstraat moet dan vrij zijn van geparkeerde auto’s. De wegen en kruispunten op de route zijn tijdens het Bloemencorso afgesloten voor alle verkeer. De gemeente Heemstede adviseert dan ook om met de fiets of lopend te komen.

Het initiatief voor de nieuwe route komt van de winkeliers. Het college van B&W nam het voorstel over en besloot in juli vorig jaar om tot en met het jaar 2022 het Bloemencorso via deze nieuwe route door het centrum te laten rijden.


Foto: De Haarlem105 auto tijdens Bloemencorso 2018


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)