Menu

Bloemendaal telt duizend miljonairshuishoudens

Gepubliceerd op: 25/06/2019

Bloemendaal telt duizend miljonairshuishoudens

In de gemeente Bloemendaal wonen duizend gezinnen met een vermogen van een miljoen of meer.

Uit onderzoek van het CBS over 2017 blijkt dat dat 10,4 % van het totaal aantal huishoudens in de gemeente is. Na Laren is dit het hoogste percentage van Nederland. Haarlem en Heemstede tellen respectievelijk 800 en 500 miljonairshuishoudens.

Nederland telde op 1 januari 2017 115 duizend miljonairshuishoudens. Gemiddeld hebben zij een vermogen van ruim 3 miljoen euro. Het besteedbaar jaarinkomen is drie keer hoger dan niet-miljonairs. Waarde van de eigen woning wordt niet meegerekend. Het onderzoek van het CBS is uitgevoerd op verzoek van Van Lanschot.

Miljonairs hebben gemiddeld € 117.000 aan besteedbaar inkomen, tegenover € 40.000 van niet-miljonairs. Verreweg de meeste miljonairs zijn zelfstandig ondernemer. Zij zijn in het algemeen gelukkiger, gezonder en tevredener dan minder gefortuneerden. De eigen gezondheid wordt als zeer goed ervaren; ze roken minder vaak en zijn minder dik. Voornamelijk het feit dat miljonairs zich weinig zorgen hoeven te maken over de financiële situatie maakt dat ze erg tevreden zijn met hun leven.


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)