Menu

Bloemenkiosk Pim en gemeente Haarlem treffen schikking

Gepubliceerd op: 06/04/2019

Bloemenkiosk Pim en gemeente Haarlem treffen schikking

De Haarlemse bloemenman Pim van Wanrooij en de gemeente Haarlem hebben afgelopen vrijdag een schikking getroffen.

Op deze manier wordt voorkomen dat het proces nog minimaal een jaar voortduurt. Afgelopen november liep een poging tot een schikking nog op niets uit.


Op 18 januari 2018 werd de bloemenkiosk van Van Wanrooij vernield. Tijdens een zware westerstorm viel een iep bovenop de kar. Volgens de bloemenman en een ingehuurde boomdeskundige is de gemeente Haarlem nalatig geweest. De iep was verrot en stond hij al jaren op omvallen, maar volgens de gemeente en hun boomdeskundige was hier geen sprake van.

Tijdens eerdere zittingen kwamen beide partijen er niet uit. Het raadplegen van een nieuwe en onafhankelijke boomdeskundige zou nog zeker een jaar in beslag nemen. Daarom besloten Van Wanrooij en de gemeente afgelopen vrijdag nog een keer in gesprek te gaan om een schikking te treffen. Dit keer met succes.

Pim van Wanrooij en zijn vrouw laten aan Haarlem105 weten niet over het bedrag van de schikking te mogen praten, maar ze zijn blij dat de zaak eindelijk afgesloten kan worden. Inmiddels is er weer een nieuwe kar op het Emmaplein, zonder koeling voor bloemen, maar de planten zijn er nog.  

"Volgende week gaan we weer lekker draaien en kan iedereen een plantje komen kopen", aldus Pim van Wanrooij.
Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)