Menu

Burgemeester Wienen bezoekt Harlem

Gepubliceerd op: 08/04/2019

Burgemeester Wienen bezoekt Harlem

Burgemeester Wienen is van 7 tot 11 april op werkbezoek in Harlem (New York).

Haarlem en Harlem willen de samenwerking op het gebied van economie, cultuur en onderwijs versterken en nieuwe uitwisselingen stimuleren. 

Naast Wienen is ook wethouder Marie-Thérèse Meijs mee en 17 ondernemers en professionals uit Haarlem. Zij sluiten aan bij een werkbezoek aan New York georganiseerd door gemeente Amsterdam. De Haarlemse delegatie volgt een eigen programma. Het doel is om de bestaande samenwerking met Harlem te versterken, nieuwe contacten te leggen en deelnemers te helpen bij hun internationale ambities.


Maandag 8 april sprak René Kint met Jos Wienen in het radioprogramma Haarlem Vandaag. Dit interview is hier terug te luisteren:
Woensdagavond, rond 17:15, is Wienen nogmaals te horen op Haarlem105, over wat de reis Haarlem heeft opgeleverd.

Haarlem en Harlem hebben een historische connectie. Drie jaar geleden brachten startups uit Haarlem een 1e uitwisseling tot stand. In 2017 volgde een bestuurlijk werkbezoek van Haarlem aan Harlem. Haarlem en Harlem ondertekenden daarna een Letter of Intent. Daarin spraken ze af om gedurende 4 jaar te kijken hoe ze meer kunnen samenwerken. Bijvoorbeeld door nieuwe contacten te leggen en ervaring en kennis uit te wisselen. Dat gebeurt op het gebied van economie, cultuur en onderwijs.

Dit jaar was er wat gedoe binnen de raad over het bezoek van Wienen aan New York. Zo was de Haarlemse SP tegen, vanwege de hoge kosten voor het werkbezoek. Ook een raadslid van PvdA zag de reis niet zitten, maar meer vanuit milieuoogpunt.

Binnen de Metropoolregio Amsterdam wordt zoveel mogelijk geprobeerd internationale werkbezoeken samen af te leggen. Zo kunnen gemeenten profiteren van elkaars netwerk en de impact van een reis vergroten. Haarlem en Amsterdam hebben ieder een eigen programma. Haarlem sluit bij die onderdelen van het Amsterdamse programma aan die een link hebben met de onderwerpen uit de intentieverklaring.

Foto: Marisa Beretta


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)