Menu

Buurt schrikt zich rot om 58 meter hoge woontoren

Gepubliceerd op: 01/11/2017

Buurt schrikt zich rot om 58 meter hoge woontoren

Al heel lang kijkt Haarlem-Noord aan tegen een groot gapend gat in de dichtbebouwde stad.

Nu is er eindelijk een plan om op het Deliterrein aan het Spaarne woningen te bouwen. Maar de buurt is zich rot geschrokken: er komt een woontoren van 58 meter hoog.

Het lapje grond bij de Waarderbrug is al decennia leeg en er staan hekken omheen. Aan de achterkant laten mensen er al jaren hun hond uit. Al sinds 2000 is de gemeente actief bezig hier woningen te krijgen, maar alle pogingen liepen tot nu toe op niks uit.

Bouwbedrijf AM wil de grond kopen van de gemeente en er woningen en appartementen bouwen. Een deel van het project is al goedgekeurd: volgend jaar begint de bouw van eengezinswoningen aan de rand van het veld.

Maar om het plan rendabel te maken, moet de maximale bouwhoogte van de toren worden verhoogd van 36 naar 58 meter. De politiek moet daarom een wijziging van het bestemmingsplan toestaan, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Omwonenden hebben namelijk al bezwaar aangetekend. Een van de bezwaren is dat de toren teveel zonlicht wegneemt. Een ander bezwaar is dat de bewoners van de toren in de tuinen van omwonenden kunnen kijken.

De buren hebben geen vertrouwen in een goede afloop en denken dat de komst van toren een uitgemaakte zaak is, ook al kan de gemeenteraad nog 'nee' zeggen. "De gemeente is zelf aandeelhouder in het project. Het is alsof de slager zijn eigen vlees keurt." Afbeelding Arons en Gelauff. Bron mediapartner NH


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)