Menu

Carnaval niet langer alleen voor 'onder de rivieren'

Gepubliceerd op: 22/02/2019

Carnaval niet langer alleen voor 'onder de rivieren'

Wat als een grap begon, begint nu wel een serieuze vorm aan te nemen.

Haarlem heeft er sinds vandaag een echte carnavalskraker bij, inclusief feestelijke videoclip.

Volgens de makers van 'Carnaval op 105' Melvin en Aiko is carnaval allang niet meer alleen een feest voor 'beneden de rivieren': "Waarom zouden wij ons onthouden van vijf dagen lang feest vieren? Daar moet verandering in komen, want feest vieren dat kunnen we wel in Haarlem, waarom dan niet met carnaval? We willen Haarlem echt op de 'carnavalskaart' zetten. Vanaf volgende week is Haarlem dus gewoon Muggendonk."

Het nummer 'Carnaval op 105' is al enige tijd te beluisteren op onder andere Spotify. Vrijdag om 11:11 ging de videoclip ook online. "We zijn de hele stad afgegaan om de clip op te nemen. Ik denk zelfs dat het nog niet eerder is voorgekomen dat er mensen in polonaise de Grote Markt over gingen. We werden in ieder geval vreemd aangekeken, haha! Maar de clip is af en erg mooi geworden." aldus Melvin de Graaf.Om de carnavals-hysterie af te maken komt er op 3 maart een heus optreden aan in het Patronaat tijdens 'Chaos met een harde G'. "Geen idee hoe we dat voor elkaar hebben gekregen." zegt de Graaf vrijdagmiddag op Haarlem105. "Het begon echt als een grapje tussen Aiko en mij. We dachten: 'We moeten gewoon een carnavalshit maken!' Dat bleef toen een paar weken bij een idee. Nu is er ineens een liedje, videoclip en staan we in het Patronaat! Als het zo door gaat vrees ik dat we volgend jaar een grote carnavalsoptocht hebben door Haarlem!"

Carnaval op 105 is te beluisteren op Spotify en de komende tijd natuurlijk op Haarlem105. De videoclip is te bekijken op Haarlem105 TV en op Youtube.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)