Menu

Dak Onze Gezelle levert groene stroom op

Gepubliceerd op: 11/01/2020

Dak Onze Gezelle levert groene stroom op

Op het dak van de sportclub Onze Gezellen staan 270 zonnepanelen die groene energie leveren voor de buurt.

De panelen konden geplaatst worden door een investering van 36 huishoudens die rondom het gebouw wonen. In ruil daarvoor krijgen zij groene energie. Het dak is een ideale oplossing voor mensen die geen zonnepanelen kwijt kunnen op hun eigen dak of voor bewoners die willen uitbreiden in hun eigen opwek.

Sinds 2016 heeft de sportclub al de wens gehad om een zonnestroominstallatie op het dak te plaatsen om zo groene energie te leveren voor de buurt. In samenwerking met stichting Kennemer Energie en coöperatie Kennemer Kracht heeft OG de haalbaarheid van het idee onderzocht. Tijdens het onderzoek liepen de organisaties tegen een aantal problemen aan zoals de beperkte belastbaarheid van het midden van het dak en het feit dat de sporthal op erfpachtgrond staat. Toch zijn de zonnepanelen afgelopen zomer geplaatst.

Op 14 januari wordt er in het clubhuis van OG van 16:00 tot 18:00 uur houden wethouders sport (Merijn Snoek) en duurzaamheid (Robbert Berkhout) een toost op het succes van dit project.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)