Menu

Deelname scholen in de regio aan onderwijsstaking

Gepubliceerd op: 12/03/2019

Deelname scholen in de regio aan onderwijsstaking

Vrijdag 15 maart vindt er een landelijke onderwijsstaking plaats in Den Haag, ter afsluiting van de actieweek vanaf maandag 11 maart. Haarlem105 sprak twee scholen en vroeg hoe zij de stakingsdag gaan invullen.

Basisschool De Kring in Haarlem doet mee met de staking. Na een peiling onder de leerkrachten gaat een groot aantal vrijdag mee naar het Malieveld. Een handjevol leerkrachten blijft wel achter in Haarlem, maar er wordt vrijdag as. in ieder geval geen les gegeven. Landelijk krijgen de leerkrachten die staken, vrijdag niet betaald. De Kring wil met de staking onder andere bijdragen aan het oplossen van het grote tekort aan leerkrachten. "Daarnaast hopen we dat het beroep van leerkracht een stuk aantrekkelijker gemaakt zal worden", aldus een woordvoerster van de school. Op de vraag hoe de ouders reageren op de staking, antwoordt ze dat de reacties divers zijn.

Op de Haemstede-Barger Mavo (HBM) in Heemstede doet er één docent mee met de staking. De lessen gaan vrijdag verder gewoon door. Mevrouw Mattie Smits-Jansen, directeur van de school zegt hierover: "We leiden mensen van de toekomst op en docent is een mooie, maar zware baan. Een krachtig signaal vanuit het onderwijs naar de overheid is daarom belangrijk". Ze voegt toe dat de staking wel meer leeft in het basisonderwijs dan in het voortgezet onderwijs. "Het urgentiebesef is daar sterker".

Foto: eerdere onderwijsstaking Den Haag (SP)


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)