Menu

Dekmantel Zaterdag

Dag twee in het Amsterdamse Bos, dag 4 in totaal van Dekmantel Festival, begint gelijk swingend. DJ Spinna opent de mainstage, het zonnetje schijnt, en dat heeft zo zijn uitwerking op het publiek.

De house, funk (en zelfs The Cure) valt goed bij de vroege vogels op de zaterdag. Wel is vandaag gelijk het verschil merkbaar tussen de 'weekenders' en de dagjes mensen. Vrijwel de hele dag zie je her en der over de grasvelden mensen chillen, bijkomen en even hun rust pakken. Niet gek ook, want ze moeten nog tot en met zondag.

Ook bij de dit jaar nieuwe chill area is dit te merken. Net wat afgelegen van de pompende techno staat een soort kerkje met daarbij kussens, stoelen en banken om even bij te komen van al dat festival geweld. De muziek sluit hier goed bij aan: relaxte ambient geluiden, beetje spacend, prima om even bij te tanken.

Neon Chambers (UFO) In de UFO I wordt het hele weekend vrij stevig gedraaid. Niet op zaterdag middag, dan klinken de wat tragere drum & base achtige geluiden van Neon chambers uit de speakers. Ze weten de tent nog niet helemaal vol te krijgen, maar een prima start van de zaterdag.


Foto: Yannick van de Wijngaert

Kamaal WilliamsLive muziek op de mainstage, Dekmantel probeert dit nu al een tijdje, ook op Lente Kabinet, en hoewel de meeste bezoekers wat onwennig zijn aan het begin, lijkt het te werken. De zon begint te schijnen, de mensen hebben er zin in.

Peaking Lights (DJ)
Als Peaking Lights zijn ze actief als dj en remix-team, maar maken ze vooral dubby psychedelische krautrock, house, postpunk en synthpop. Dit Amerikaanse echtpaar weet de Boilerroom redelijk vol te krijgen en zetten een stevige set neer, met hier en daar wat melodie (en uiteraard zon).


Foto: Yannick van de Wijngaert

Octo Octa & Eris Drew
Hier gaat echt knop om bij meeste bezoekers, waar eerst nog een groot deel stilletjes afwacht, zwaait het hier om tot dansen. Veel disco, house, electro, als er maar gedanst kan worden. Gezellig duo dat in bikini de juiste platen in elkaar weet te mixen.

Skatebård (live)
Deze Noor speelde voor het eerst een live set, samen met jazzmuzikant Kjetil Møster en mocht dit jaar gelijk naar de mainstage, na vorig jaar de Boilerroom gesloopt te hebben. Drumcomputer, keyboards, synths en nog meer apparaten mee. Hij speelt zelf z’n eigen tracks live, Kjtetil speelt o.a. op Saxofoon mee. Het publiek danst mee op de vrolijke muziek van Skatebård, maar of live hier echt een goede toevoeging is valt te betwijfelen. Skatebård is een goede producer en dj, maar de meerwaarde van zijn live set is nog wat twijfelachtig. Vorig jaar (o.a. Boilerroom) ging het dak eraf bij zijn dj set, nu lijkt het toch niet altijd helemaal over te komen.


Foto: Bart Heemskerk

Amato & Adriani (live)
Twee grootheden delen een veel te kleine stage, alhoewel de wat kleine UFO II wel zorgt voor de juiste sfeer. EBM, meets space en acid. Bijzondere set die je niet snel meer op een line up zult tegen komen. Echt een waar je bij had moeten zijn.. ;)

Ook Ben Ufo viel op met zijn Boilerroom set op zaterdag. Iets minder beuken geblazen tijdens in de wat intiemere stage. Hier terug te zien.

Verder was de zaterdag merkbaar ‘aan’. Alles klopte, de muziek, voor ieder wat will, het weer en het terrein. Ook was er weinig meer merkbaar van de modder van de vrijdag; op naar zondag.

Dit is een artikel van N8dieren op Haarlem105. Elke vrijdagavond de lekkerste house en techno, dj's uit de regio en tips en nieuws uit festivalland. Uitzeding van N8dieren gemist? Beluister alles terug via de podcast.

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)