Menu

Deurhanger voor toegankelijke stoepen

Gepubliceerd op: 16/07/2019

Deurhanger voor toegankelijke stoepen

Een onhandig geparkeerde fiets of een overhangende struik kan het lastig maken voor mensen met een beperking of bijvoorbeeld een kinderwagen om erlangs te kunnen.

Om daar aandacht voor te vragen heeft een groep Haarlemmers een deurhanger bedacht. Die kan je ophangen aan bijvoorbeeld een fiets of struik die in de weg staat. Een vriendelijk bedoelde actie, om mede-Haarlemmers bewust te maken van het belang van een toegankelijke stoep.

De deurhanger is ontwikkeld in de Leidsebuurt en wordt daar al gebruikt. De ambassadeurs van de toegankelijke stad willen de deurhanger nu graag over heel Haarlem verspreiden. De ambassadeurs zijn een groep Haarlemmers met uiteenlopende beperkingen die zich inzetten voor een toegankelijke stad. Er is ter ondersteuning van de deurhanger ook een poster gemaakt, die mensen achter hun raam kunnen hangen. Verder is er een website met informatie en toelichting, waar je ook kan vinden hoe je aan de deurhanger komt. 


Op vrijdag 12 juli hebben de ambassadeurs de deurhanger en poster aangeboden aan wethouder Marie-Thérèse Meijs. Meijs: “Met deze sympathieke actie van de ambassadeurs hoop ik dat mensen weer meer bewust worden van het belang van een toegankelijke stoep en stad.”


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)