Menu

Dichten en theater

Gepubliceerd op: 17/01/2018

Dichten en theater

De Haarlemse Dichtlijn opent de PoëzieWeek op spectaculaire wijze.

 

De PoëzieWeek is een initiatief van het CPNB en vindt plaats van 25 januari tot en met 31 januari 2018. Het thema is dit jaar theater.
Peter Verhelst schrijft het Poëziegeschenk ‘Wat ons had kunnen zijn’, het cadeau van de boekhandel bij besteding van € 12,50 aan poëzie. In Haarlem is er een poëzie-ontbijt in de Philharmonie, een boekenborrel bij Athenaeum, speciale voorstelling in de Toneelschuur en een activiteit bij de Kennemer Boekhandel.

En er is een bijzondere activiteit bij de Haarlemse Dichtlijn. Dinsdag aanstaande, tijdens de maandelijkse poëzie-avond in Tour de France, is opnieuw een cross-over gezocht met een andere vorm van kunst. Na gezongen en verbeelde gedichten, wordt er deze keer op gedichten geïmproviseerd met inspringtheater van theatersportvereniging sPierKracht. Twaalf keer wordt er een eigen gedicht voorgedragen en reageren de theaterartiesten hierop met een korte scène die ze ter plekke bedenken. Soms vergroten ze het gedicht uit, soms gaan ze er met een woord vandoor, soms associëren ze relaties tussen personen en instanties. Dinsdag om 20.00 uur is het gratis te aanschouwen in Brasserie Tour de France, aan het Spaarne 94 in Haarlem.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)