Menu

DSS bestaat honderd jaar

Gepubliceerd op: 03/10/2019

DSS bestaat honderd jaar

Voetbalclub DSS bestaat 7 oktober honderd jaar.

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober wordt dit groots gevierd.

KNVB afgevaardigde Michael van Praag komt op vrijdagavond het eerste exemplaar van het boek 'DSS 100, een eeuw DSS' in het ontvangst nemen op de jubileumreceptie. In het boek komt het verleden van DSS tot leven met behulp van diverse schrijvers, fotografen en betrokkenen. Ook is er deze avond een jeugdfeest met DJ Britt van Santen.

Zaterdag start de dag om negen uur met clinics voor de jeugd. Daarnaast is er een mogelijkheid om op de foto te gaan met een profvoetballer. Vanaf twee uur vind de reünie plaats voor oud-leden van DSS. Voor deze gelegenheid is er een feesttent opgebouwd achter het clubhuis.

Precies honderd jaar geleden werd DSS opgericht door zeven veertienjarige schooljongens. De club start onder de naam SDS. Er is echter ook een Amsterdamse club onder die naam actief. Daarom verandert de naam in 1923 naar DSS, wat staat voor 'Door Samenspel Sterk'. De kleuren veranderen vanaf dat moment ook in het kenmerkende rood en groen.

Tegenwoordig is DSS een vitale voetbalvereniging met 1.300 leden. Vanuit het Pim Mulier Sportpark is hun missie om voetbal voor iedereen toegankelijk te laten zijn.

Kijk voor meer informatie hier.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)