Menu

Duocontainers in Haarlem mogelijk later geleegd

Gepubliceerd op: 09/02/2019

Duocontainers in Haarlem mogelijk later geleegd

Door een vertraging in de levering van een nieuwe vuilniswagen van Spaarnelanden worden de 'duocontainers' mogelijk later dan gebruikelijk geleegd.

Voor het ophalen van deze nieuwe containers heeft Spaarnelanden een nieuwe inzamelwagen besteld. De levering van deze wagen is alleen onverwacht een aantal weken vertraagd.

De ‘duocontainer’ is een rolcontainer voor twee soorten grondstoffen. Er zit een vak in voor papier en een vak voor Plastic, Blik en Drinkpakken (PBD). Zo kunnen in één container beide grondstoffen apart worden weggegooid. Bij het ophalen worden beide stromen ook apart gehouden. De binnenkant van de inzamelwagen bestaat namelijk uit twee aparte compartimenten. Papier en PBD worden apart verwerkt.

In Haarlem hebben ruim 22.000 huishoudens een 'duocontainer'. De komende drie maanden volgen de laatste 8.000 huishoudens. Om de duocontainers te kunnen legen, is dus een nieuwe inzamelwagen nodig. Totdat de nieuwe inzamelwagen voor 'duocontainers' in gebruik wordt genomen, leegt Spaarnelanden de duocontainers met de huidige inzamelwagens. Het kan daardoor voorkomen dat de chauffeurs langer doorwerken om alle duocontainers te kunnen legen.

Bezitters een 'duocontainer' kunnen er op rekenen dat deze op de inzameldag uiterlijk om 20.00 uur is geleegd.


Foto: ondergrondse containers, dit zijn niet de 'duocontainers'.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)