Menu

Edwin van Balken nieuwe directeur Stadsschouwburg & Philharmonie

Gepubliceerd op: 08/05/2019

Edwin van Balken nieuwe directeur Stadsschouwburg & Philharmonie

Edwin van Balken wordt per 1 oktober 2019 algemeen directeur van Stichting Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem.

Van Balken was eerder directeur van het DeLaMar Theater in Amsterdam en is nu nog directeur van de Theateralliantie.

Hij volgt Jaap Lampe op, die in februari van dit jaar heeft aangekondigd in het najaar te stoppen als algemeen directeur. Van Balken zal samen met zakelijk directeur Yvonne van Popta de directie en het bestuur van de Stichting vormen.

Van Balken, woonachtig in Haarlem, heeft al de nodige ervaring als bestuurder. Hij is momenteel directeur van de Theateralliantie en was van 2009 tot 2017 directeur van het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de commerciële (her)ontwikkeling en exploitatie van alle spoorwegstations.

Peter van Barneveld, voorzitter van de Raad van Toezicht: “We zijn heel blij met de benoeming van Edwin en we verwachten dat hij met zijn persoonlijkheid en ervaring bij uitstek geschikt is om de ingezette koers te kunnen verdiepen en uitbouwen. Wij kijken met vertrouwen uit naar de samenwerking.”

Van Balken “Ik ben ontzettend vereerd dat ik mijn passie voor muziek en theater mag inzetten voor Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem. De grote culturele betekenis van beide theaters voor de stad Haarlem, zal mijn band met mijn eigen woonplaats nog intenser maken. Ik zie ernaar uit om samen met alle aanstaande collega’s en Haarlemse partners, de grote bijdrage van Jaap Lampe een succesvol vervolg te geven."

Foto: Roy Beusker


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)