Menu

Europaweg wordt groene stadstraat

Gepubliceerd op: 25/03/2019

Europaweg wordt groene stadstraat

De gemeente Haarlem wil van de Europaweg in Schalkwijk een groene, smallere stadstraat maken.

Tot 2025 wil de gemeente 10.000 woningen en voorzieningen bijbouwen. Een van de gebieden die hiervoor geschikt lijkt is het gebied rond de Europaweg.

Het plan is om van de Europaweg een levendige, groene stadstraat te maken. Volgens de gemeente wordt zo de route van Schalkwijk naar het centrum verbeterd. De weg verandert zo in een smallere straat met meer groen.

Voordat er gebouwd kan worden wil de gemeente in gesprek met omwonende. Waar moet de gemeente rekening mee houden bij deze ontwikkeling? Op dinsdag 19 maart zijn er gesprekken in winkelcentrum Schalkwijk met voorbijgangers en bewoners. Op 27 maart in de Moeder van de Verlosserkerk op Prof. Eijkmanlaan 49 tussen 16:00 en 20:00.

Op donderdag 11 april presenteert de gemeente in wijkcentrum De Ringvaart een specifiek plan aan de hand van de ontvangen reacties. Deze bijeenkomst is eveneens van 16:00 tot 20:00.

Ook is het mogelijk om vóór 1 april online een reactie te geven op de plannen, via deze link. Ook is het daar mogelijk om je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Foto: Jeroen van Lieshout


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)