Menu

Excuses Bloemendaal aan inwoner na fout ambtenaar

Gepubliceerd op: 19/06/2019

Excuses Bloemendaal aan inwoner na fout ambtenaar

Bloemendaal biedt excuses aan aan inwoner Hans Slewe. Door 'een menselijke fout' van een van de ambtenaren is een aan hem verleende bouwvergunning niet gepubliceerd.

Nu ligt de vergunning opnieuw zes weken ter inzage en heeft Slewe de aannemer moeten afbellen, meldt NH Nieuws.

Wethouder Nico Heijink zei dinsdagavond tegen de gemeenteraad dat hij de excuses namens de gemeente ook aan Slewe zelf heeft aangeboden. Dat is volgens Slewe overigens (nog) niet het geval, weet NH Nieuws.

Heijink gaf ook toe dat de grote vrees van de aanvrager uit kan komen. Slewe is bang dat er, ondanks de verleende vergunning, alsnog bewaren tegen de vergunning voor het terugbouwen van een historisch zomerhuis worden ingebracht. Dat kan afstel of uitstel van de bouw betekenen. De wethouder: "De kans is klein, maar wel aanwezig." Hij wijst erop dat alleen nieuwe klachten kunnen worden ingediend. Als een bezwaar ook tijdens de vorige inzageperiode ingediend had kunnen worden, telt deze niet mee.

Een ambtenaar heeft verzuimd de verleende vergunning voor het zomerhuis te publiceren op ruimtelijkeplannen.nl, verklaarde Heijink: "Het is niet goed gegaan. Dat had niet moeten gebeuren."

De fracties van GroenLinks, PvdA en CDA noemen het terecht dat de gemeente excuses heeft gemaakt. Partijen vinden het overigens niet terecht dat Slewe dit als een persoonlijke aanval ziet.

Henk Schell (PvdA) noemt de gang van zaken 'zuur' voor Slewe: "Dat het gewoon stom is, zoals de wethouder aangaf, kan ik alleen maar onderschrijven. En ik snap ook helemaal dat dit voor een gewone burger ook niet te snappen is. Zeker wanneer je bedenkt wat er allemaal bij komt kijken als je zo'n fiks werk moet plannen, en wat voor bergen werk je moet verzetten om dit alles te regisseren." Als de aannemer een claim neerlegt bij Slewe, moet de gemeente wat Schell betreft die rekening oppakken.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)