Menu

Extra bovengrondse containers voor plastic, blik en drinkpakken

Gepubliceerd op: 20/12/2017

Extra bovengrondse containers voor plastic, blik en drinkpakken

Spaarnelanden heeft op verschillende plekken in Haarlem extra bovengrondse containers geplaatst voor plastic, blik en drinkpakken (PBD).

In totaal zijn dit 10 containers. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden voor Haarlemmers om hun PBD gescheiden weg te gooien.
De containers zijn tijdelijk. Tot 2020 gaan gemeente Haarlem en Spaarnelanden het omgekeerd inzamelen per wijk invoeren. Dit houdt in dat geschikte woningen (met voor- en/of achtertuin met achterom) een duocontainer krijgen. Hiermee kunnen bewoners aan huis hun papier en PBD gescheiden weggooien. Bij de hoogbouwwoningen wordt een deel van de huidige restafvalcontainers omgebouwd naar containers voor papier en voor PBD. Ook komen hier mogelijkheden om gft en etensresten gescheiden weg te gooien. Wanneer een wijk is omgebouwd, wordt de tijdelijke bovengrondse container voor plastic, blik en drinkpakken weer weggehaald.

De extra containers zijn te vinden op de volgende locaties: Medanstraat, Botterboulevard, Baan 15, Sillemstraat, Drilsmaplein, Van Riebeecklaan, Theemsplein, Gasthuisvest, Kadijklaan en de Oostvest


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)