Menu

FeltPassion komt naar Haarlem

Gepubliceerd op: 05/08/2015

FeltPassion komt naar Haarlem

De Nederlandse editie van de expositie FeltPassion komt naar Haarlem! Deze expositie laat zo’n 130 werken zien van meer dan 50 Duitse textielkunstenaars.

FeltPassion is de Engelse titel van een succesvol textielboek over Duits(talig)e viltkunstenaars, dat enige tijd terug in drie talen verscheen. De auteurs Ellen Bakker en Ricarda Assmann organiseren nu met partners in drie landen een tentoonstelling. Deze reizende expositie biedt textielliefhebbers een unieke gelegenheid om een groot aantal werken uit het boek "in het echt" te bekijken.

De expositie toont een grote verscheidenheid aan kunstwerken in verschillende vilttechnieken: grote en kleine wand- en vloerkleden, expressieve kleding en accessoires, zachte vazen en potten, karakteristieke figuren. Ook zullen enkele van de deelnemende kunstenaars ter gelegenheid van de expositie een workshop verzorgen.

De expositie in Nederland zal binnenkort te zien bij meervilt!  Bij de winkel in het centrum van de stad heeft meervilt! een grote galerieruimte, waar de expositie gedurende zes weken te bezichtigen is: van 22 augustus t/m 3 oktober elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Adres: Jansweg 27-29. De toegang is gratis.


Meer Archief

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)