Menu

Fietsersbond verliest kort geding om Kenaupark

Gepubliceerd op: 10/02/2017

Fietsersbond verliest kort geding om Kenaupark

De Fietsersbond heeft het kort geding tegen de gemeente Haarlem om de herinrichting van het Kenaupark verloren. De rechter deed vrijdag uitspraak daarover.

"We hadden veel goede hoop", aldus René Rood van de Fietersbond tegen Haarlem105. In het kort geding werd enkel de bevoegdheden van de gemeente getoetst en niet de inhoud van de zaak.

De gemeente was reeds begonnen met de werkzaamheden en mag, nu ze in het gelijk is gesteld, doorgaan. De bond probeert nu middels een bodemprocedure de aanpassingen aan te vechten. Deze zal woensdag van start gaan. "We hebben echt een diepe overtuiging dat de nieuwe inrichting verkeersonveilig is", aldus Rood.Graag zien ze de straat terug in de staat zoals deze was. "Dat is in onze ogen de maximaal veilige inrichting.

Naast de Fietsersbond hebben ook Milieudefensie en 190 Haarlemmers bezwaar gemaakt tegen het gemeentelijke besluit. "Het is een drukke autoroute en voor fietsers een directe route naar het station", aldus de bond. "Het is onbegrijpelijk dat de gemeente hier de fietspaden wil verwijderen." (Foto's Rick Uilenbroek)


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal