Menu

Gemeente opzoek naar Heemsteedse vrouw voor emancipatieprijs

Gepubliceerd op: 28/09/2019

Gemeente opzoek naar Heemsteedse vrouw voor emancipatieprijs

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat vrouwen in Nederland kiesrecht kregen. Om het belang hiervan te onderstrepen en te vieren is er een eenmalige emancipatieprijs in het leven geroepen door gemeente Heemstede.

De prijs is vernoemd naar Annie Klots. Zij werkte vanaf 1912 als onderwijzeres aan de Voorwegschool in Heemstede. Ze bleef, tegen de gewoonte van die tijd in, werken toen ze in 1917 trouwde met Jan Bouwman. Ook op andere vlakken kwam ze op voor haar rechten: kort na haar vaste aanstelling vroeg ze om meer loon. Annie Klots is een vroeg voorbeeld van emancipatie in Heemstede.

Heemstede is nu opzoek naar een Annie Klots van deze tijd, want ook nu zijn er vrouwen of meiden die verandering teweeg hebben gebracht, barrières hebben geslecht, de vrouwenemancipatie een stap verder hebben gebracht. Als je iemand kent die iets betekend heeft voor de vrouwenemancipatie, kan je haar nu voordragen voor de Annie Klots Emancipatieprijs.

Er zijn wel een paar voorwaarden. Zij moet zich ingezet hebben voor de emancipatie en de verbetering van de positie van vrouwen in Heemstede. Dit kan op allerlei vlakken zijn, zoals gezondheidszorg, werk, onderwijs, welzijn, democratie of een ander vlak. Daarnaast moet zij ook van onbesproken gedrag zijn en in Heemstede wonen.

Voordragen kan door een e-mail te sturen, uiterlijk op 17 november, naar emancipatieprijs@heemstede.nl met een beschrijving van de kandidaat, haar verdiensten, CV en motivatie. Een jury beoordeelt vervolgens de inzendingen en kiest een winnaar die op dinsdag 10 december de prijs krijgt uitgereikt.

Foto: Haarlem105/Daan van Boerdonk


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)