Menu

Geslaagde open dag vernieuwd uitvaartcentrum Crematorium Haarlem

Gepubliceerd op: 27/05/2019

Geslaagde open dag vernieuwd uitvaartcentrum Crematorium Haarlem

Afgelopen zaterdag was er een open dag in het geheel vernieuwde Yarden uitvaartcentrum Crematorium Haarlem aan de Vergierdeweg in Haarlem-Noord.

Na bouwtechnische onderzoek is eind 2016 besloten om tijdelijk geen gebruik meer te maken van de grote aula. De houten steunen van deze bijzondere overwegend glazen constructie was aangetast door vocht. Hierdoor zou bij zware weersomstandigheden een onveilige situatie kunnen ontstaan.

Alle verbouwings- en renovatiewerken zijn nu afgerond. Zaterdag 25 mei kon het publiek alles komen bekijken.

Floris Jansen van Yarden vertelde aan Haarlem105 dat de bezoekers blij verrast waren met alle veranderingen. Naast de vertrouwde koffie met cake kun je nu ook een tapbiertje drinken met een bitterballetje erbij in de vernieuwde aula.

De binnentuin met planten is uitgebreid met een terras dat als buitenaula fungeert zodat een uitvaartdienst geheel in de open lucht kan plaats vinden en toch beschut is.

Nieuw is ook dat mensen direct na overlijden naar de Vergierdeweg gebracht kunnen worden om daar in koeling te verblijven. Op aanvraag kan er dan aldaar op afspraak afscheid genomen worden en is er bij de dag van de uitvaart geen transport meer nodig.

In drie uur tijd zijn 350 mensen langs geweest wat deze open dag tot een succesvolle en geslaagde dag maakte.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)