Menu

Gevarieerd aanbod tijdens Haarlemse Popronde (sfeerverslag)

Gepubliceerd op: 07/10/2019

Gevarieerd aanbod tijdens Haarlemse Popronde (sfeerverslag)

De popronde streek afgelopen zaterdag weer neer in Haarlem.

Haarlem105 zag een sterk gevarieerd programma voorbij trekken.

Volgens coördinator Jesper van Rooijen schuilt daar de kracht in. We spreken hem bij de Irrational Library. Hier geven een aantal bands alvast een akoestisch voorproefje op wat komen gaat in de avond. Aan de gehele popronde doen uiteindelijk 142 bands mee, waarvan een derde vanavond in Haarlem speelt. Vandaag besteed van Rooijen vooral aan reizen door de stad om te zorgen dat de techniek en organisatie op orde is.

De eerste band die we tegen komen is Alison Marble in Flinty’s. De zaal is halfvol, maar dat hindert de band niet. Muziek die direct teruggrijpt op the Stone Roses. Met een handvol goede tracks houdt Alison Marble zich hier glorieus staande.

Om half negen blijkt de kleine zaal van het Patronaat maar matig gevuld bij Foxlane. Aan de band ligt het niet. Ze jagen met volle overgave hun furieuze britpop de zaal in.

Terwijl de Damiaantjes al luiden in de binnenstad staat In Den Uiver vol publiek voor Lorren en puilt Stiel’s uit voor Three Little Clouds. Die laatste krijgen de tent van voor tot achter in beweging. Met een levende mascotte links op het podium en choreografie aan boord is deze funk machine niet te stoppen.

In de Wolfhound treffen we No Wow. Sferische muziek voor fijnproevers. Grunge en electronica gaan hier fijn hand in hand. Daarna overwint Pyro in de Flapcan. Vernoemd naar een plaat van Kings of Leon verraden ze hun inspiratiebron. Hun stadionrock staat hier goed geprogrammeerd en vol overgave rollen ze het publiek op.

Dan August kan op een stampvol Wapen van Bloemendaal rekenen. Emoband Bony Macaroni klaagt in het Patronaat over hun bovenburen die om drie uur ’s nachts nog karaoke zingen. Hiermee zorgen ze voor glimlachjes in de zaal. Ze doen daarbij sterk denken aan Amerikaanse generatiegenoten Fidlar.

Paracetamol sluit voor ons de deur in deze popronde. Met hun verwoestende noise breken ze letterlijk een deel van het podium af, waarna de gitarist ook de lift van het Patronaat nog even te grazen neemt.

Na een avond van volle zalen en een hoog niveau van bands vraag ik aan van Ooijen wat er nog te wensen valt voor de popronde. Graag zou hij volgend jaar op nog meer locaties in de stad willen programmeren en een bredere hiphop programmering neerzetten concludeert hij tevreden na de 2019 editie.


Foto's: Martijn van de Water & Frank Doesburg


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)