Menu

Gevel Brinkmannpassage krijgt monumentaal aanzicht terug

Gepubliceerd op: 13/10/2017

Gevel Brinkmannpassage krijgt monumentaal aanzicht terug

De gevel van de Brinkmannpassage aan de Grote Markt wordt in ere hersteld. 

De witte omlijsting van de entree en het gedeelte waar lange tijd een banner hing, worden opgeknapt om het pand zijn aanzicht terug te geven.

In 2012 werd het Brinkmann-complex nog uitgeroepen tot lelijkste plek van Nederland. Inmiddels zijn er veel ontwikkelingen gaande die deze titel moeten doen vergeten. Eind 2016 zijn de benedenetages in bezit gekomen van Syntrus Achmea Real Estate & Finance en de bovenste etages zijn in bezit van twee particuliere vastgoedbeleggers. De gemeente werkt nauw samen aan het project waarbij ook het opknappen en opwaarderen van de Smedestraat en de Schoutensteeg behoort.


Wethouder ruimtelijke ontwikkelingen, Jeroen van Spijk, is tevreden: “De entree van de voormalige Brinkmanpassage sloeg letterlijk en figuurlijk een gat in de prachtige monumentale gevels aan de Grote Markt. Dit wordt met het nieuwe ontwerp hersteld. We verliezen daarbij de cultuurhistorische context niet uit het oog."

De volgende zichtbare verandering is begin 2018. Naar verwachting opent kledingwinkel The Sting dan de deuren van een nieuwe winkel in de Brinkmannpassage.

Foto: gevelontwerp Hulsker Architecten


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)