Menu

Gouden plaat voor Jack and the Weatherman

Gepubliceerd op: 27/10/2019

Gouden plaat voor Jack and the Weatherman

Jack and the Weatherman ontving afgelopen zaterdag een gouden plaat voor hun single 'Till The Sun Comes Up'.

Het Haarlemse duo ontving de gouden plaat tijdens Tros Muziek Café op NPO Radio 2. Daarmee overhandigde Daniël Dekker de eerste gouden single aan het duo. 


De gouden status (plaat) is een prijs die je krijgt aan de hand van de hoeveelheid platen die je verkocht hebt. Voor singles en albums is de gouden status binnen wanneer je 20.000 stuks verkoopt. Verkoop je het dubbele, dan wordt het platina. Sinds 2015 worden bij singles en albums ook de streams op Spotify en andere streamservices meegenomen in deze meting en voor 150 streams wordt 1 verkochte single gerekend.

De muziekvrienden uit Haarlem zijn erg blij met de gouden plaat, die ze in 2017 op hun eigen label uitbrachten, wat het extra bijzonder maakt voor ze. "We werken al 7 jaar keihard voor onze muziek als onafhankelijke artiest. En dan een gouden plaat ontvangen! We zijn zo ontzettend trots! Onze missie is om zo veel mogelijk mensen op de wereld te verblijden met onze muziek. Ik denk dat we zo op de goede weg zijn!Aldus Jack and the Weatherman.

In 2018 vond de release van het debuutalbum al plaats in een uitverkochte Melkweg te Amsterdam. Volgend jaar komt het tweede album uit met daaropvolgend weer een tour.

Foto: Jack and the Weatherman


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)