Menu

Grand Prix in de wachtkamer gezet

Gepubliceerd op: 16/11/2017

Grand Prix in de wachtkamer gezet

Het kabinet gaat voorlopig nog geen advies vragen aan de Sportraad om te kijken of de Formule 1 weer terug naar Nederland kan komen.

Dat liet minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport weten aan de Tweede Kamer. Mede door de successen van Max Verstappen wordt de roep om een rentree van de Formule 1 in Nederland steeds luider.


Uit een haalbaarheidsonderzoek van de gemeente Zandvoort en het circuitpark Zandvoort bleek dat er nog veel moet gebeuren voor er een Formule 1-race tussen de duinen kan plaatsvinden. Er moet sowieso een eenmalige investering van 10 miljoen euro gedaan worden en er moet een miljoenenbedrag betaald worden om de Grand Prix te mógen organiseren. De bereikbaarheid van het circuit is een ander groot struikelblok.

Bruins noemt het onderzoek 'een eerste verkenning' en zegt dat er nog veel te veel onzekerheden zijn voor een adviesvraag aan de Sportraad. De minister wil een aantal dingen nog even rustig afwachten. ,,De gemeente en het circuit willen eerst wat gesprekken voeren met de FIA en de Formula One Group.'' (Bron: Sportnieuws)


Meer Regio

Copyright © 2018 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)