Menu

Greenpeace tegen korte afstandsvluchten Schiphol

Gepubliceerd op: 27/11/2019

Greenpeace tegen korte afstandsvluchten Schiphol

Jaarlijks zijn er 200.000 korte afstandsvluchten van en naar Schiphol.

Dit blijkt uit een rapport van Royal HaskoningDHV. Zij hebben in opdracht van Greenpeace de vluchten van en naar Schiphol onderzocht. Dit houdt in dat ruim één op de drie vliegtuigen die vertrekt vanaf Schiphol niet verder vliegt dan 750 kilometer. Greenpeace vindt dit schokkend.

Londen is de meest bekende korte afstandsbestemming. Gemiddeld vliegt er iedere twintig minuten een vliegtuig vanaf Schiphol naar Londen. Ook naar Parijs en Brussel gaan dagelijks vluchten. Dit soort korte afstandsvluchten stoten volgens het rapport jaarlijks in totaal 3,5 miljoen ton CO2 uit.
Greenpeace is van mening dat deze vluchten vervangen kunnen worden door de trein of elektrische bus. “Zo kunnen we flinke klimaatwinst boeken en verdwijnt veel van de overlast voor de omgeving en de natuur”, aldus Dewi Zloch, camapgneleider klimaat bij Greenpeace.


Protestival
Op zaterdag 14 en zondag 15 december voert Greenpeace actie op Schiphol tijdens Protestival. Actievoerders eisen een klimaatplan van de luchthaven. Greenpeace geeft aan dat vliegen zonder uitstoot de komende decennia niet gaat lukken, en dat Schiphol dit ook weet. “In plaats van dat zij met een goed klimaatbeleid komen, kiezen zij voor groei van het vliegverkeer. Dat is onverantwoord”.


Meer Regio

Copyright © 2020 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)