Menu

Groei & Bloei organiseert Opentuinendag in Aerdenhout

Gepubliceerd op: 12/06/2019

Groei & Bloei organiseert Opentuinendag in Aerdenhout

Groei & Bloei Zuid-Kennemerland organiseert op zondag 16 juni een Opentuinendag in Aerdenhout en Bentveld.

Op deze dag zullen 7 eigenaren hun tuinen openstellen voor liefhebbers van tuinen en tuinieren. Het thema is dit jaar biodiversiteit.

Tijdens de open dag kan iedereen de tuinen inlopen. De eigenaren van de tuinen zullen aanwezig zijn om uitleg te geven over het ontwerp en de geschiedenis van de tuin. Deze eigenaren zijn mensen met passie voor het tuinieren, en delen graag hun ervaringen. Dit jaar heeft onze regio last van de buxusmot, dus dat zal zeker een gespreksonderwerp zijn. Opentuinendagen worden goed bezocht, sommige tuinen krijgen wel 200 bezoekers op één dag.

Het thema van deze Opentuinendag is biodiversiteit. Men merkt dat de biodiversiteit aan het afnemen is, en daarom zal de focus liggen op tuinen waar veel bijen, hommels, vlinders, libellen en andere insecten voorkomen.

Groei & Bloei is een landelijke vereniging van liefhebbers van tuinen en tuinieren. Deze landelijke vereniging heeft lokale afdelingen die activiteiten organiseren. De vereniging brengt ook een tijdschrift uit.

De tuinen zijn geopend van 11:00 tot 16:00 op zondag 16 juni. De fietsroute met locaties van de zeven tuinen kan worden afgehaald bij de volgende adressen:

· Ruys de Perezlaan 10, 2111 WP Aerdenhout (vanuit noordelijke richting)

· Houtvaartkade 21, 2111BR Aerdenhout (vanuit het oosten).

Zie deze link voor meer informatie over Groei & Bloei, afdeling Zuid-Kennemerland.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)