Menu

Groen licht voor nieuwbouwproject tussen Hoofddorp en Heemstede

Gepubliceerd op: 13/02/2019

Groen licht voor nieuwbouwproject tussen Hoofddorp en Heemstede

Het bestemmingsplan voor het nieuwbouwproject Landgoed Wickevoort is vastgesteld door Raad van State. Hiermee kan het project definitief doorgaan.

 Tussen Hoofddorp en Heemstede in is er zevenenvijftig hectare grond beschikbaar, er is ruimte voor maximaal duizend woningen. Ook moet er een zorg locatie komen voor Stichting Epilepsie Nederland (SEIN).

Hiermee krijgt gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en (SEIN) het groene licht voor de gebiedsontwikkeling van Wickevoort. Met deze duurzame gebiedsontwikkeling wordt volgens de ontwikkelaar de komende jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de woningbouwopgave in de Metropool Regio Amsterdam.

Het landgoed, liggend aan de rand van de Haarlemmermeer tegen Heemstede aan, gaat plaats bieden aan zowel zorg-, woon- en onderwijsvoorzieningen van SEIN als aan een compleet nieuw woongebied inclusief voorzieningen voor Hoeve Wickevoort, zoals dit project heet, met stadslandbouw en groene recreatie.

Naar verwachting kan aan het eind van het tweede kwartaal van 2019 worden gestart met de verkoop van de eerste woningen. Zie voor meer informatie www.wickevoort.nl.


Meer Regio

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)