Menu

Grootschalige controle Belastingdienst in Haarlem-Oost

Gepubliceerd op: 05/09/2019

Grootschalige controle Belastingdienst in Haarlem-Oost

De Belastingdienst hield donderdagmiddag en -avond samen met de politie een grote actie om mensen met een belastingschuld op te sporen.

Op de inkomende weg N205 en enkele straten rond het Reinaldapad stonden drie scanauto’s die de kentekens van passerende auto’s controleerde. Via het fiscaal nummer van de eigenaar is dan direct te zien of er nog een schuld openstaat. Bij een zogeheten ‘hit’ werd een politiemotor gewaarschuwd die de betreffende auto dan begeleidde naar het Reinaldapad, waar uiteindelijk de echte controle plaatsvond.

De actie begon even na één uur ’s middags. Uiteindelijk zijn er 60 auto's gecontroleerd, waarvan er 40 in beslag zijn genomen. 34 daarvan werden ook daadwerkelijk afgevoerd. Bij een schuld lager dan €1.500 krijgt de eigenaar nog vier weken de tijd om de schuld te betalen en wordt de auto niet direct afgevoerd.


In totaal is er €39.000 euro aan achterstallig belastinggeld binnengehaald: je kon je schuld direct per pin of met een bankoverschrijving betalen. In totaal heeft de Belastingdienst in 2019 al 6 van deze acties gehouden, daarbij is al meer dan €340.000 aan belastinggeld geïnd.


Meer Haarlem | Heemstede | Bloemendaal

Copyright © 2019 - Haarlem105 | Van stad tot strand! | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)